Ethereum – Τιμή και Αγορά

1027Ethereum
ETH
3,390.47
0.05403304 BTC
Marketcap
407,130,114,730
Volume (24h)
19,523,363,039
Circulating Supply
120,080,570 ETH
Total Supply

Περιεχόμενα

Ethereum – Χρήσιμες Πληροφορίες


  • Charts

  • Ιστορικό

  • Αγορές

  • Social

  • Νέα

  • Σχόλια

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick
* Currency in EUR
Historical Price for Ethereum
DateOpenCloseHighLowVolume
Ethereum Markets
#SourcePairVolumePriceChangeUpdated

    Ethereum Μετατροπή σε Νόμισμα

    ETH

    Τι Είναι το Ethereum;

    Το Ethereum είναι μια πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται στο blockchain και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή και λήψη χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο με το κρυπτονόμισμα το Ethereum χωρίς καμία παρέμβαση τρίτων. Αλλά μπορεί επίσης να κάνει πολύ περισσότερα από αυτό.

    Το Ethereum προτάθηκε για πρώτη φορά το 2013 από τον Ρωσο-Καναδό προγραμματιστή υπολογιστών Vitalik Buterin, και σχεδιάστηκε για να επεκτείνει τη χρησιμότητα των κρυπτονομισμάτων, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν τις δικές τους ειδικές εφαρμογές. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εφαρμογές, αυτές οι εφαρμογές που βασίζονται στο Ethereum, οι οποίες ονομάζονται "αποκεντρωμένες εφαρμογές" ή dapps, είναι αυτοεκτελούμενες χάρη στη χρήση έξυπνων συμβολαίων.

    Τα έξυπνα συμβόλαια είναι προγράμματα βασισμένα σε κώδικα που αποθηκεύονται στο blockchain Ethereum και εκτελούν αυτόματα ορισμένες λειτουργίες όταν πληρούνται προκαθορισμένες συνθήκες. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την αποστολή μιας συναλλαγής όταν λάβει χώρα ένα συγκεκριμένο γεγονός ή το δανεισμό κεφαλαίων μόλις κατατεθεί εγγύηση σε ένα καθορισμένο πορτοφόλι. Τα έξυπνα συμβόλαια αποτελούν τη βάση όλων των dapps που δημιουργούνται στο Ethereum, καθώς και όλων των άλλων dapps που δημιουργούνται σε άλλες πλατφόρμες blockchain.

    Ethereum Τιμή

    Η σημερινή τιμή του Ethereum είναι 3,390.47 . Το Ethereum είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο έχει συνολική αξία (marketcap) 407,130,114,730 . Η μεταβολή της τιμή του Ethereum για τις τελευταίες 24 ώρες είναι increased 1.81%. Η κατάταξή του στον πίνακα κρυπτονομισμάτων με βάση την κεφαλαιοποίηση του είναι στην θέση 2 και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών είναι 19,523,363,039 .

    Τον Αύγουστο του 2014, το Ethereum λάνσαρε το μητρικό του token, το ether, μέσω μιας αρχικής προσφοράς νομισμάτων (ICO). Πωλήθηκαν περίπου 50 εκατομμύρια ETH στην τιμή των 0,31 δολαρίων ανά νόμισμα, συγκεντρώνοντας πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια.

    Σε αντίθεση με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, το κρυπτονόμισμα της Ethereum έχει απεριόριστη προσφορά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει όριο στο πόσοι ether μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία.

    Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του έργου, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού του αιθέρα είναι περίπου 4,5%. Οι ανταμοιβές των μπλοκ έχουν μειωθεί δύο φορές από τότε που εξορύχθηκε το πρώτο μπλοκ Ethereum. Αυτό το μπλοκ είναι γνωστό ως μπλοκ γένεσης. Οι μειώσεις στις ανταμοιβές μπλοκ δεν είναι προγραμματισμένες στον κώδικα του Ethereum, όπως είναι τα γεγονότα μισοποίησης του Bitcoin. Αντ' αυτού, τα μέλη της κοινότητας προτείνουν αλλαγές, οι οποίες ονομάζονται "Ethereum Improvement Proposals" ή EIPs, και η υπόλοιπη κοινότητα ψηφίζει για το αν θα συμπεριληφθούν οι προτάσεις στις ενημερώσεις του κώδικα λογισμικού του Ethereum.

    Ακολουθεί μια ανάλυση του χρονοδιαγράμματος έκδοσης του Ethere μέχρι σήμερα.

    - Block 0 έως Block 4.369.999: 5 ether
    - Μπλοκ 4.370.000 έως 7.280.000: 3 ether (αλλαγή μέσω EIP-649)
    - Μπλοκ 7.280.000 έως τώρα: 2 ether (αλλαγή μέσω EIP-1234)

    Το ποσοστό έκδοσης επηρεάζεται επίσης από ένα χαρακτηριστικό που είναι γνωστό ως "βόμβα δυσκολίας". Αυτό αναφέρεται σε έναν μηχανισμό που αυξάνει τη δυσκολία εξόρυξης στo αρχικό blockchain Ethereum (πριν από τη μετάβαση στο blockchain Ethereum 2.0 proof-of-stake. Βλέπε παρακάτω).

    Η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης επιμηκύνει τον χρόνο που χρειάζονται οι ανθρακωρύχοι για να ανακαλύψουν νέα μπλοκ. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα ether εισέρχονται στην κυκλοφορία με τη μορφή ανταμοιβών μπλοκ, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τη συνολική έκδοση. Αυτός ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε, μηδενίστηκε και καθυστέρησε αρκετές φορές μεταξύ 2017 και 2020, κυρίως επειδή οι προγραμματιστές του Ethereum χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εργαστούν σε βασικές ενημερώσεις πριν από την αναβάθμιση 2.0.

    Από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ether το 2014 έως τον Μάρτιο του 2017, η τιμή του token παρέμεινε σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 0,70 και 21 δολάρια. Μόνο όταν η αγορά κρυπτογράφησης του 2017 άρχισε να ανακάμπτει, τον Μάιο του ίδιου έτους, η τιμή του ETH ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 δολάρια. Από εκεί και πέρα, ο ether εκτοξεύτηκε στο μέγιστο των 414 δολαρίων τον Ιούνιο του 2017 πριν διορθώσει. Χρειάστηκαν άλλοι πέντε μήνες για να ανακτήσει την ισχύ της η ανοδική δυναμική. Μέχρι τότε, ολόκληρη η αγορά κρυπτογράφησης είχε αρχίσει να βιώνει τεράστια αγοραστική πίεση, η οποία ανέβασε σχεδόν κάθε κρυπτογραφικό μάρκο σε νέα υψηλά επίπεδα. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2018, η τιμή της ETH έφτασε στο μέγιστο σημείο της στα 1.418 δολάρια, προτού πέσει απότομα.

    Χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια για το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς (μετά το bitcoin) για να επαναλάβει την προηγούμενη ιστορικά υψηλή τιμή του. Μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου 2021, η τιμή του eth υπερτριπλασιάστηκε και διαμόρφωσε ένα νέο ιστορικό υψηλό στα 4.379 δολάρια.

    Πώς λειτουργεί το Ethereum

    Όπως και το Bitcoin, το Ethereum διαθέτει τη δική του αλυσίδα μπλοκ, όπου ένα παγκόσμιο δίκτυο περισσότερων από 2,4 εκατομμυρίων υπολογιστών, γνωστών ως "κόμβοι", διατηρεί ένα αρχείο συναλλαγών. Οποιοσδήποτε μπορεί να τρέξει έναν κόμβο Ethereum και να συμμετάσχει στην επικύρωση του δικτύου, αρκεί να έχει το κατάλληλο υλικό, τις γνώσεις και το χρόνο για να δεσμευτεί σε αυτό.

    Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι κόμβων που λειτουργούν στο δίκτυο Ethereum.

    - Πλήρεις κόμβοι: Αυτοί αντιγράφουν και επαληθεύουν όλες τις συναλλαγές στην αλυσίδα μπλοκ Ethereum, καθώς και εκτελούν εντολές έξυπνων συμβολαίων, γνωστές ως opcodes. Οι πλήρεις κόμβοι δεν πρέπει να συγχέονται με τους ανθρακωρύχους (βλ. παράδειγμα παρακάτω).
    - Light nodes (ελαφροί κόμβοι): Αυτοί διατηρούν μόνο ένα μερικό αρχείο της αλυσίδας μπλοκ και ζητούν τα υπόλοιπα δεδομένα από τους πλήρεις κόμβους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτοί οι κόμβοι μπορούν να λειτουργούν σε ελαφρύτερες συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, και δεν χρειάζεται να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.
    - Κόμβοι πλήρους αρχειοθέτησης: Αυτοί αποθηκεύουν ολόκληρο το ιστορικό της αλυσίδας μπλοκ του Ethereum, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων "καταστάσεων" - ή των πληροφοριών στην αλυσίδα μπλοκ - και χρησιμοποιούνται για εργαλεία όπως οι εξερευνητές μπλοκ.

    Ένας εύκολος τρόπος για να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των miners και των πλήρων κόμβων είναι να σκεφτείτε τους miners ως αρχαιολόγους που βρίσκονται στο πεδίο και αποκαλύπτουν ιστορικά αντικείμενα και τους πλήρεις κόμβους ως διαχειριστές σε ένα εθνικό μουσείο που διατηρούν ένα αρχείο με όλα τα ευρήματα των αρχαιολόγων.

    Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός πλήρους κόμβου και ενός πλήρους κόμβου αρχείου είναι ότι ένας πλήρης κόμβος αρχείου κάνει ό,τι κάνει ένας πλήρης κόμβος, αλλά επίσης συγκεντρώνει ένα αρχείο όλων των προηγούμενων καταστάσεων.

    Το Blockchain του Ethereum βασίζεται στους miners για την ανακάλυψη νέων μπλοκ. Αυτά είναι σαν ψηφιακά κουτιά που αποθηκεύουν πληροφορίες συναλλαγών και άλλα δεδομένα. Οι miners ανταγωνίζονται χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο υπολογιστικό εξοπλισμό για να κερδίσουν την ευκαιρία να είναι ο επόμενος που θα προσθέσει ένα μπλοκ στην αλυσίδα και ανταμείβονται με αμοιβές συναλλαγών (από τις συναλλαγές που προσθέτουν στο μπλοκ) και "ανταμοιβές μπλοκ".

    Οι ανταμοιβές μπλοκ είναι νέα νομίσματα αιθέρα που δημιουργούνται όταν ανακαλύπτεται κάθε νέο μπλοκ και δίνονται στον επιτυχημένο ανθρακωρύχο για τις προσπάθειές του. Μόλις προστεθεί ένα μπλοκ, το υπόλοιπο δίκτυο εξόρυξης το επαληθεύει για να βεβαιωθεί ότι τα υπόλοιπα είναι σωστά και ότι η συναλλαγή δεν είναι "διπλή δαπάνη", δηλαδή ότι κάποιος δεν προσπαθεί να ξοδέψει χρήματα που δεν έχει. Στη συνέχεια, οι πλήρεις κόμβοι δημιουργούν μια καταγραφή των τελικών δεδομένων.

    Ωστόσο, σε αντίθεση με το Bitcoin, οι πλήρεις κόμβοι του Ethereum πρέπει επίσης να παρακολουθούν την κατάσταση (τις τρέχουσες πληροφορίες) όλων αυτών των εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου του υπολοίπου κάθε χρήστη, όλου του κώδικα έξυπνων συμβολαίων, του πού είναι όλα αποθηκευμένα και των τυχόν αλλαγών που γίνονται. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία ενός κόμβου Ethereum απαιτεί σημαντικά περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και είναι δαπανηρή σε σύγκριση με έναν κόμβο bitcoin.

    Ακολουθεί μια περίληψη του τι αποθηκεύεται σε κάθε κόμβο:

    - Λογαριασμοί: Αυτό δείχνει πόσο αιθέρα έχει ο χρήστης.
    - Κώδικας έξυπνων συμβολαίων: Το Ethereum αποθηκεύει έξυπνα συμβόλαια, τα οποία περιγράφουν τους κανόνες που πρέπει να πληρούνται για να ξεκλειδωθούν και να μεταφερθούν χρήματα.
    - Κατάσταση έξυπνων συμβολαίων: Η κατάσταση των έξυπνων συμβολαίων.

    Ethereum και καύσιμο (gas)

    To Ether (ETH) είναι το κύριο token του blockchain Ethereum και λειτουργεί ως το κύριο "καύσιμο" που τροφοδοτεί όλες τις δραστηριότητες σε αυτήν. Το "αέριο" αναφέρεται σε μια ποσότητα ether που απαιτείται για την εκτέλεση μιας συγκεκριμένης λειτουργίας στο δίκτυο, όπως π.χ:

    Αποστολή συναλλαγών (ανταλλαγή, διαπραγμάτευση ή μετακίνηση μαρκών με βάση το Ethereum)

    - Αλληλεπίδραση με αποκεντρωμένες εφαρμογές
    - Δημιουργία έξυπνων συμβολαίων
    - Η κοπή μη-φράξιμων tokens, ή NFTs
    - Το πόσο φυσικό αέριο πληρώνετε για κάθε ενέργεια στo blockchain Ethereum υπολογίζεται με βάση δύο πράγματα:

    - Το κόστος του φυσικού αερίου: Η υπολογιστική ενέργεια που απαιτεί μια ενέργεια στο Ethereum για να επεξεργαστεί και να εκτελεστεί στο δίκτυο. Αυτό εκφράζεται σε μονάδες αερίου.
    - Τιμή αερίου: Η τιμή που ορίζει ο χρήστης για τη μετατροπή του αερίου σε μονάδες ether. Αυτές οι μονάδες εκφράζονται συνήθως σε "gwei", η οποία είναι μια μονάδα Ethereum που ισοδυναμεί με 0,000000001 ether.

    Κόστος μιας πράξης στο Ethereum = κόστος αερίου x τιμή αερίου

    Έξυπνα συμβόλαια

    Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να γραφτούν χρησιμοποιώντας διάφορες γλώσσες προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, όπως η C++ και η JavaScript, αλλά η πιο δημοφιλής ονομάζεται "Solidity", η οποία δημιουργήθηκε από τον Gavin Wood, έναν από τους συνιδρυτές του Ethereum και τον πρώτο επικεφαλής τεχνολογίας του έργου.

    Αυτά τα συμβόλαια πρέπει στη συνέχεια να μετατραπούν από γλώσσες υψηλού επιπέδου (που μπορούν να κατανοήσουν οι άνθρωποι) σε γλώσσες χαμηλού επιπέδου (που μπορεί να κατανοήσει μια μηχανή). Αυτό συμβαίνει επειδή σε ένα περιβάλλον υπολογιστή που ονομάζεται "Ethereum Virtual Machine" ή EVM, αναπτύσσονται και εκτελούνται όλα τα έξυπνα συμβόλαια. Αυτή η EVM είναι ενσωματωμένη σε κάθε πλήρη κόμβο Ethereum και μπορεί να εκτελέσει περισσότερους από 140 διαφορετικούς κώδικες λειτουργίας (opcodes). Πρόκειται ουσιαστικά για εντολές μηχανής που μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους για να εκτελέσουν σχεδόν οποιαδήποτε εργασία, κάτι στο οποίο αναφέρεται ο όρος "Turing-complete".

    Η έλευση των έξυπνων συμβολαίων οδήγησε στη δημιουργία αποκεντρωμένων αυτόνομων οργανισμών (DAOs) και ενός ολόκληρου αποκεντρωμένου οικονομικού οικοσυστήματος, ή "DeFi", όπου οι παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως ο δανεισμός και η παροχή ασφάλισης, μπορούν πλέον να προσεγγιστούν μέσω dapps που λειτουργούν από ομότιμους προς ομότιμους.

    Πρότυπα συμβολαίων Ethereum

    Τα πρότυπα συμβολαίων Ethereum είναι τα σχέδια για τη δημιουργία συμβολαίων που είναι συμβατά με το ευρύτερο δίκτυο Ethereum. Αυτά περιλαμβάνουν μάρκες που μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ τους (fungible) καθώς και μάρκες που είναι εγγενώς μοναδικές και δεν μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ τους (NFTs). Τα πρότυπα token του Ethereum επινοήθηκαν από τους προγραμματιστές του Ethereum για να βοηθήσουν τους χρήστες να δημιουργήσουν νέα ψηφιακά νομίσματα πιο εύκολα, ταχύτερα και φθηνότερα από το να ξεκινήσουν από το μηδέν.

    Ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρότυπα token γνωστά ως "ERC" που αναπτύσσονται στο δίκτυο ethereum, τρία χρησιμοποιούνται συνήθως:

    - ERC-20: Για τη δημιουργία ανταλλάξιμων token που έχουν παρόμοιες ιδιότητες με το bitcoin και άλλα mainstream κρυπτονομίσματα.
    - ERC-721: Για τη δημιουργία μη fungible, μοναδικών tokens όπως τα NFTs.
    - ERC-1155: Ένα πρότυπο πολλαπλών token που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία fungible, non-fungible και semi-fungible tokens.

    Ethereum 2.0

    Το Ethereum 2.0, γνωστό και ως "Serenity", είναι μια σημαντική αναβάθμιση που αποσκοπεί στο να καταστήσει το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτογραφικό έργο στον κόσμο ταχύτερο, αποτελεσματικότερο και πιο επεκτάσιμο, μεταφέροντας το δίκτυο από ένα σύστημα proof-of-work σε ένα σύστημα proof-of-stake.

    Με την ονομασία "Casper", το νέο σύστημα Proof-of-Stake (PoS) του Ethereum περιλαμβάνει τους χρήστες του δικτύου που κλειδώνουν τα νομίσματά τους για να συνεισφέρουν στο δίκτυο, σε αντίθεση με τη χρήση ακριβού, ενεργοβόρου εξοπλισμού εξόρυξης. Κάθε staker καλείται να κλειδώσει 32 ether ή να ενταχθεί σε ένα staking pool και να συνδυάσει τα ether του με άλλους για να συμμετάσχει στη δημιουργία νέων μπλοκ στο blockchain Ethereum PoS. Η αναβάθμιση του Ethereum 2.0 αναπτύσσεται σε πολλαπλές φάσεις. Οι αρχικές περιλαμβάνουν:

    - Φάση 0: Εκκίνηση της αλυσίδας Beacon και του proof-of-stake
    - Φάση 1: Συγχώνευση της παλιάς και της νέας αλυσίδας μπλοκ Ethereum
    - Φάση 2: Εισαγωγή των αλυσίδων "shard" και της τεχνολογίας roll-up
    - Φάση 3: Βελτίωση της ασφάλειας

    Η Φάση 0 ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 και το Beacon είναι μια ξεχωριστή αλυσίδα μπλοκ του Ethereum που εισήγαγε ένα σύστημα proof-of-stake. Είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία νέων μπλοκ, την επαλήθευση συναλλαγών, τις ανταμοιβές στοιχηματισμού και τη διαχείριση νέων αλυσίδων μπλοκ Ethereum που ονομάζονται "shard chains".

    Στην επόμενη σημαντική φάση ανάπτυξης, η αλυσίδα Beacon του Ethereum θα γεφυρωθεί με το κύριο δίκτυο Ethereum και θα αντικαταστήσει το τρέχον, ενεργοβόρο σύστημα proof-of-work με proof-of-stake. Οι ενδιαφερόμενοι του δικτύου, γνωστοί ως "επικυρωτές", θα αρχίσουν να παράγουν μπλοκ, να επαληθεύουν συναλλαγές και να διαχειρίζονται την ασφάλεια της αλυσίδας μπλοκ στη θέση των ανθρακωρύχων μετά τη συγχώνευση του Ethereum και του Eth 2.0.

    Μετά τη συγχώνευση, θα χρειαστούν πρόσθετες, μικρότερες αναβαθμίσεις. Το επόμενο έργο για τους προγραμματιστές του Ethereum θα είναι η ενεργοποίηση του sharding, το οποίο δημιουργεί πολλαπλές μίνι αλυσίδες μπλοκ. Κάθε shard θα είναι υπεύθυνο για την επαλήθευση του δικού του συνόλου συναλλαγών αντί να επαληθεύει κάθε συναλλαγή ολόκληρο το δίκτυο. Η αλυσίδα Beacon θα ενεργεί ως ο κύριος συντονιστής μεταξύ αυτών των shards, αναθέτοντας τυχαία επικυρωτές σε κάθε ένα από αυτά.

    Με το PoS και το sharding ενεργοποιημένα, οι προγραμματιστές του Ethereum αναμένουν ότι θα κάνουν περαιτέρω βελτιώσεις για να ενισχύσουν την ασφάλεια του δικτύου. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη χαρακτηριστικών ανωνυμίας για την απόκρυψη των ταυτοτήτων των επικυρωτών πίσω από τις προτάσεις μπλοκ. Περιλαμβάνει επίσης την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως η επαληθεύσιμη συνάρτηση καθυστέρησης (Verifiable Delay Function - VDF) για την περαιτέρω διασφάλιση της τυχαιότητας των αναθέσεων επικυρωτών και τη δυσκολότερη διατάραξη του δικτύου από κακόβουλους φορείς.

    Κύρια συμβάντα και διαχείριση

    Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Ethereum σχεδιάστηκε αρχικά από τον Buterin, τον Ρωσοκαναδό προγραμματιστή υπολογιστών. Εκείνη την εποχή, ο Buterin ήταν μόλις 19 ετών.

    Τον Νοέμβριο του 2013, δημοσίευσε τη λευκή βίβλο του Ethereum - ένα τεχνικό έγγραφο που περιέγραφε το όραμα και την τεχνολογία πίσω από το προτεινόμενο έργο. Ένα μήνα αργότερα, ο Buterin ζήτησε από τον Ισραηλινοαμερικανό Amir Chetrit να συμμετάσχει στο έργο του. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί σε ένα ξεχωριστό έργο με την ονομασία "Colored Coins" - το οποίο στη συνέχεια έθεσε τα θεμέλια για την αγορά NFT.

    Λίγο καιρό μετά τη δημοσίευση της λευκής βίβλου, ο Buterin συμμετείχε σε ένα συνέδριο Bitcoin στο Μαϊάμι, όπου συνάντησε έναν αριθμό ενδιαφερόμενων προγραμματιστών και επενδυτών που εντάχθηκαν στο έργο Ethereum ως συνιδρυτές. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν οι Mihai Alisie, Anthony Di Iorio και Charles Hoskinson

    Οι Joseph Lubin, Jeffrey Wilcke και Wood παρουσιάστηκαν αργότερα ως οι τρεις τελευταίοι συνιδρυτές του έργου. Μαζί, η οκταμελής ομάδα δημιούργησε μια οντότητα γνωστή ως Ethereum Foundation - έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Ελβετία. Μια διαφωνία μεταξύ του Hoskinson και του Buterin σχετικά με το αν το Ethereum θα έπρεπε να είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία, οδήγησε τον Hoskinson να εγκαταλείψει το έργο.

    Κατά τη διάρκεια λίγων σύντομων ετών, και οι επτά συνιδρυτές αποχώρησαν ή αποκολλήθηκαν από το Ethereum, αφήνοντας τον Buterin ως τον τελευταίο εναπομείναντα ενεργό συνιδρυτή.

    Το πρωτόκολλο Ethereum ξεκίνησε επίσημα το 2015 και γρήγορα ανέβηκε και έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την αξία αγοράς μετά το bitcoin.


    Ειδήσεις και συμβουλές για επενδύσεις, forex, trading, κρυπτονομίσματα, τράπεζες και δάνεια.

    Επικοινωνία

    financialbox22@gmail.com