Tether USDt – Τιμή και Αγορά

825Tether USDt
USDT
0.934
0.00001503 BTC
Marketcap
105,131,862,206
Volume (24h)
56,499,267,105
Circulating Supply
112,560,892,637 USDT
Total Supply

Περιεχόμενα

Tether USDt – Χρήσιμες Πληροφορίες


 • Charts

 • Ιστορικό

 • Αγορές

 • Social

 • Νέα

 • Σχόλια

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick
* Currency in EUR
Historical Price for Tether USDt
DateOpenCloseHighLowVolume
Tether USDt Markets
#SourcePairVolumePriceChangeUpdated

  Tether USDt Μετατροπή σε Νόμισμα

  USDT

  Τι Είναι το Tether USDt;

  Το Tether (USDT) ήταν ένα από τα πρώτα κρυπτονομίσματα που συνέδεσε την αγοραία αξία του με ένα πραγματικό νόμισμα fiat. Το Tether, που αρχικά ονομαζόταν "Realcoin", αποτιμούσε κάθε κουπόνι σε 1 δολάριο για να μειώσει την τριβή της διακίνησης πραγματικού νομίσματος σε όλο το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Λόγω αυτής της σύνδεσης με ένα σταθερό νόμισμα fiat, το Tether και άλλα παρόμοια κρυπτονομίσματα ονομάστηκαν "σταθερά νομίσματα". Το Tether είναι το μεγαλύτερο stablecoin με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και οι χρήστες του μπορούν να εξαργυρώνουν tethers σε δολάρια. Εκδίδει επίσης ένα κρυπτονόμισμα συνδεδεμένο με την τιμή του χρυσού, γνωστό ως tether gold, η αξία του οποίου υποστηρίζεται από φυσικές ράβδους χρυσού.

  USDT Τιμή

  Η σημερινή τιμή του Tether USDt είναι 0.934 . Το Tether USDt είναι ένα κρυπτονόμισμα το οποίο έχει συνολική αξία (marketcap) 105,131,862,206 . Η μεταβολή της τιμή του Tether USDt για τις τελευταίες 24 ώρες είναι increased 0.05%. Η κατάταξή του στον πίνακα κρυπτονομισμάτων με βάση την κεφαλαιοποίηση του είναι στην θέση 3 και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών του είναι στα 56,499,267,105 .

  Ο πρωταρχικός σκοπός ενός σταθερού νομίσματος όπως το USDT είναι να διατηρεί την αξία του στο 1 δολάριο ανά πάσα στιγμή. Η διατήρηση αυτής της αξίας θα πρέπει να είναι απλή, καθώς κάθε USDT υποστηρίζεται από τα αποθέματα που κατέχει το θησαυροφυλάκιο Tether. Ωστόσο, το περιουσιακό στοιχείο της Tether έχει γνωρίσει κάποιες διακυμάνσεις στην τιμή του με την πάροδο των ετών.

  Το USDT έφτασε στο ιστορικό υψηλό της αξίας των 1,32 δολαρίων τον Ιούλιο του 2018. Το χαμηλό όλων των εποχών, 0,57 δολάρια, σημειώθηκε τον Μάρτιο του 2015. Οι διακυμάνσεις των τιμών συμβαίνουν όταν αλλάζει η ζήτηση για το token. Όταν η αγορά κρυπτογράφησης σημειώνει άνοδο, η ζήτηση για stablecoins όπως το tether είναι συνήθως χαμηλή. Το ιστορικό αγωγών της Tether έχει επίσης παίξει ρόλο στη μείωση της ζήτησης για το κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο. Όταν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης (NYAG) ανέλαβε για πρώτη φορά νομική δράση κατά του έργου, το USDT ωθήθηκε από τη σύνδεση του δολαρίου κατά 3%.

  Με εξαίρεση αυτές τις χαμηλές και υψηλές τιμές, η τιμή του Tether έχει γενικά παραμείνει κοντά στο 1 δολάριο. Μπορεί να υπάρξει μια μικρή απόκλιση της τάξης των 0,01 ή 0,02 δολαρίων κατά καιρούς, αν και αυτές είναι συνήθως βραχύβιες.

  Δεν υπάρχει γνωστή μέγιστη προσφορά για το USDT της Tether, καθώς τα νέα νομίσματα εκδίδονται με βάση τη ζήτηση των χρηστών και τα αποθέματα που κατέχει η Tether.

  Πώς λειτουργεί το Tether

  Το Tether και τα μάρκες που δημιουργεί έχουν σχεδιαστεί για να είναι σταθερά νομίσματα συνδεδεμένα με περιουσιακά στοιχεία ή εμπορεύματα της πραγματικής ζωής, ώστε να παρέχουν σταθερότητα στην αξία τους, ιδίως σε ασταθείς αγορές. Το USDT της Tether είναι συνδεδεμένο με το δολάριο των ΗΠΑ, αλλά το αν τα αποθέματα του κρυπτονομίσματος αποτελούνται από πραγματικά δολάρια ή παρόμοια ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, έχει αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης. Τον Οκτώβριο του 2021, η Tether πλήρωσε πρόστιμο 41 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της αμερικανικής επιτροπής Commodity Futures Trading Commision ότι είπε ψέματα σχετικά με το ψηφιακό της νόμισμα που υποστηρίζεται από νομίσματα fiat. Η Tether συμφώνησε να παρέχει τακτικές βεβαιώσεις και ελέγχους των αποθεματικών της, τα οποία διαπιστώθηκε ότι διακρατούνταν σε επικίνδυνες επενδύσεις όπως δάνεια και άλλα κρυπτονομίσματα, αντί για μετρητά ή ισοδύναμα μετρητών.

  Η Tether ξεκίνησε στο Omni Layer του Bitcoin, αλλά συνεχίζει να επεκτείνεται σε άλλα πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Bitcoin Cash, TRON, EOS, Liquid Network, Algorand, SLP και Solana. Το Ethereum και το TRON είναι οι αλυσίδες μπλοκ με την μεγαλύτερη προσφορά USDT. Το Tether χρησιμοποιείται συχνά για την αγορά και την πώληση διαφορετικών κρυπτονομισμάτων.

  Βασικά γεγονότα και διαχείριση

  Η Tether ιδρύθηκε το 2014 από τον Αμερικανό προγραμματιστή λογισμικού Craig Sellars, τον οικονομικό διευθυντή της Bitfinex Giancarlo Devasini και τον Philip Potter, πρώην στέλεχος της Bitfinex. Και οι τρεις άνδρες εξακολουθούν να βρίσκονται στην εταιρεία. Ο Jean-Louis van der Velde, διευθύνων σύμβουλος της Bitfinex, είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tether Holdings, της μητρικής εταιρείας της Tether.


  Ειδήσεις και συμβουλές για επενδύσεις, forex, trading, κρυπτονομίσματα, τράπεζες και δάνεια.

  Επικοινωνία

  financialbox22@gmail.com