ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

Τον Ιούνιο αρχίζουν οι πλειστηριασμοί – Βγαίνουν στο σφυρί 5.000 ακίνητα!

Ραντεβού με τον πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας τους δίνουν από τον επόμενο μήνα περισσότεροι από 30.000 δανειολήπτες! Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο των τραπεζών μέσα στο 2016, με αποτέλεσμα «5.000 ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί», όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η Κυριακάτικη Realnews, η οποία αποκαλύπτει ότι «τον Ιούνιο αρχίζουν οι πλειστηριασμοί».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «προστατεύονται μόνο 57.500 που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη». Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι χιλιάδες δάνεια ιδιωτών, όχι μόνο «κόκκινα» αλλά και ενήμερα, δίνονται μαζικά για διαχείριση στα funds. Επίσης αναφέρει ότι είναι προς πώληση σε ξένες εταιρείες και όλα τα μεγάλα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια!

Ειδικότερα, η εφημερίδα αναφέρει ότι από τον Ιούνιο που αναμένεται να ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί και μέχρι το τέλος του 2016 οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην εκπλειστηρίαση έως 5.000 ακινήτων, τα οποία αποτελούν υποθήκη σε «κόκκινα» δάνεια όλων των κατηγοριών.

Οι εντολές για πλειστηριασμό θα αφορούν αρχικά ακίνητα που έχουν αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια μεγάλου ποσού. Ουσιαστικά πρόκειται για ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Επίσης οι πλειστηριασμοί θα γίνουν και σε ακίνητα που με τη σειρά τους έχουν αποκτηθεί με επιχειρηματικά δάνεια και σήμερα χρησιμοποιούνται για εμπορική-εταιρική χρήση.

Ουσιαστικά, πρωταρχικός σκοπός των τραπεζών είναι το ξετρύπωμα των στρατηγικά κακοπληρωτών-δανειοληπτών, οι οποίοι δεν πληρώνουν κατά συνείδηση, αν και διαθέτουν κινητή και ακίνητη περιουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2015, η προστασία από πλειστηριασμούς για τη πρώτη κατοικία αφορά μια μικρή μάζα δανειοληπτών, σε σχέση με το ύψος των «κόκκινων» δανείων. Πρόκειται για 57.500 δανειολήπτες, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η κατοικία τους προστατεύεται πλήρως από τον πλειστηριασμό.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα εκχώρησης της διαχείρισης αλλά και στοχευμένων πωλήσεων δανείων σε ξένα funds.

Ειδήσεις και συμβουλές για επενδύσεις, forex, trading, κρυπτονομίσματα, τράπεζες και δάνεια.

Επικοινωνία

financialbox22@gmail.com