5 Στρατηγικές για να ξεκινήσετε το trading με τα κρυπτονομίσματα

 • Η ημερήσια διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική διαπραγμάτευσης που βασίζεται στην αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων την ίδια ημέρα.
 • Η ημερήσια διαπραγμάτευση crypto είναι ένα εγχείρημα υψηλού κινδύνου λόγω της ξεχωριστής μεταβλητότητας και ρευστότητας στις αγορές κρυπτονομισμάτων.
 • Ενώ το trading που αφορά τις παραδοσιακές αγορές είναι κάτι συνηθισμένο, το trading των κρυπτονομισμάτων απαιτεί βαθύτερη γνώση της τεχνολογίας των crypto και της τεχνολογίας blockchain, προκειμένου να έχετε επιτυχία.

Το day trading είναι μια επενδυτική στρατηγική που βασίζεται σε συχνές συναλλαγές ενός ή περισσότερων τίτλων κατά τη διάρκεια της ημέρας για την επίτευξη κέρδους. Ενώ οι παραδοσιακοί επενδυτές που αγοράζουν και διατηρούν μετοχές ενδιαφέρονται για τη μακροπρόθεσμη απόδοση μιας εταιρείας, οι επενδυτές που ασχολούνται με τις ημερήσιες συναλλαγές επιδιώκουν να επωφεληθούν από πιο άμεσες ευκαιρίες για την επίτευξη κέρδους.

Οι επιτυχημένοι traders βασίζονται σε διάφορους πόρους και εργαλεία για να επιτύχουν, όπως η διαλογή μετοχών ή το λογισμικό προσομοίωσης συναλλαγών για να επωφεληθούν από τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών των μετοχών, των ομολόγων και άλλων εμπορευμάτων και νομισμάτων.

Αυτή η διαδικασία της προσπάθειας να επωφεληθούν από τις αποκλίσεις και τις κινήσεις των τιμών μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και ο κίνδυνος που συνδέεται με το day trading είναι υψηλός.

Πρόσφατα, οι αγορές κρυπτογράφησης έχουν γίνει ένας ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός για τους day traders. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αγορές, οι αγορές κρυπτογράφησης δεν κλείνουν ποτέ. Το trading κρυπτονομισμάτων δεν απαιτεί να έχετε λογαριασμό σε κάποια χρηματιστηριακή εταιρεία, καθιστώντας τη δυνατότητα να επιδοθείτε σε βραχυπρόθεσμες συναλλαγές πιο προσιτή από ό,τι οι χρηματιστηριακές αγορές.

Αν και η κρυπτογράφηση είναι ένας νέος και συναρπαστικός κλάδος, έχει τους κινδύνους της για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτήν. Και με χιλιάδες νέα κρυπτονομίσματα να εμφανίζονται στα χρηματιστήρια και τις πλατφόρμες συναλλαγών, όποιος σκέφτεται να επενδύσει σε ένα κρυπτονόμισμα θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψη του τη μεταβλητότητα και τον κερδοσκοπικό χαρακτήρα της αγοράς.

Ανεξάρτητα από την αγορά, ένας trader θα πρέπει να έχει μια βαθιά κατανόηση των κρυπτονομισμάτων καθώς και των αρχών διαπραγμάτευσης. Επενδύστε μόνο ό,τι είστε προετοιμασμένοι να χάσετε και εφόσον έχετε άψογες δεξιότητες διαχείρισης κινδύνου και ατσάλινα νεύρα. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε το day trading κρυπτογράφησης.

1. Επιλέξτε μια πλατφόρμα για συναλλαγές

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ένας trader είναι να αποφασίσει ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσει. Οι έμποροι που εδρεύουν στις ΗΠΑ μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο εγχώρια ρυθμιζόμενες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης, οπότε αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την έρευνα για τη σωστή πλατφόρμα.

Ανταλλαγή και ρευστότητα , η ρευστότητα των περιουσιακών στοιχείων και τα τέλη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ενός trader όταν επιλέγει τη σωστή πλατφόρμα για να αγοράσει και να πουλήσει κρυπτονομίσματα. Η αστάθεια της αγοράς των crypto σημαίνει ότι η αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να έχει μεγάλη ταλάντευση. Όσοι θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σε αυτή την αγορά, πρέπει να κάνουν γρήγορες κινήσεις.

Η πρώτη επιλογή δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή όταν υπολογίζετε πού να διεξάγετε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Για τους εκκολαπτόμενους trader στην αγορά των crypto, οι επιλογές και οι διαφορές μεταξύ των πολλών ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης μπορεί να είναι σημαντικές.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν ψάχνετε για τη σωστή πλατφόρμα συναλλαγών:

 • Χρόνια ενεργής λειτουργίας: Ο μεγαλύτερος χρόνος λειτουργίας ενός ανταλλακτηρίου μπορεί να αποτελεί ένδειξη σταθερότητας και αξιοπιστίας.
 • Υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα : Η γνώση των κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμα για συναλλαγές εκ των προτέρων μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο κατά τη στάθμιση της πλατφόρμας που θα χρησιμοποιήσετε. Οι trader που ενδιαφέρονται για altcoins μπορεί να βρουν μεγαλύτερη χρησιμότητα από ένα μικρότερο ανταλλακτήριο με περισσότερα υποστηριζόμενα κρύπτο από ένα μεγαλύτερο ανταλλακτήριο με λιγότερες επιλογές.
 • Τέλη : Τα τέλη συναλλαγών είναι αυτά που χρεώνουν τα ανταλλακτήρια όταν οι αγοραστές ή οι πωλητές εκτελούν μια συναλλαγή. Όλα τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων χρεώνουν τους χρήστες με ένα τέλος συναλλαγής για να κερδίσει η επιχείρησή τους. Η δομή των τελών συναλλαγής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη στρατηγική του ανταλλακτηρίου, όπως η χρέωση χωρίς τέλος για συναλλαγές άνω των 10.000 δολαρίων για να δοθούν κίνητρα για συναλλαγές μεγάλης κλίμακας.
 • Μέθοδοι κατάθεσης : Παρόμοια με μια χρηματιστηριακή εταιρεία, οι χρήστες πρέπει να χρηματοδοτήσουν το λογαριασμό ανταλλαγής τους με κεφάλαιο. Πολλά ανταλλακτήρια επιτρέπουν τραπεζικές μεταφορές και εμβάσματα, μερικά επιτρέπουν τη χρηματοδότηση μέσω πιστωτικών καρτών, μεταφορές μέσω PayPal, ακόμη και μεταφορές μέσω paysafe.
 • Κριτικές χρηστών : Η επίσκεψη σε διάφορες κοινότητες κρυπτογράφησης και η ανάγνωση των σχολίων των χρηστών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιολογήσετε ποιο ανταλλακτήριο να επιλέξετε.
 • Ρευστότητα : Η ρευστότητα ενός ανταλλακτηρίου, έχει σχέση με την ταχύτητα όσο και την ευκολία πρόσβασης που έχει ένα ανταλλακτήριο στη μετατροπή ενός περιουσιακού στοιχείου σε άλλο χωρίς να επηρεάζεται η τιμή του. Τα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης έχουν υψηλή ρευστότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αγοράζουν ή να πωλούν περιουσιακά στοιχεία σχεδόν αμέσως και με ελάχιστη διαφορά μεταξύ της τιμής προσφοράς και της τιμής ζήτησης.
Συμβουλή : Για τους συναλλασσόμενους που αναζητούν μια πιο λεπτομερή σύγκριση των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, το Cryptowisser και το CoinMarketCap είναι αξιόπιστες πηγές για τη σύγκριση διαφορετικών πλατφορμών σύμφωνα με τη ρευστότητα, τον όγκο συναλλαγών και τα κρυπτονομίσματα που υποστηρίζονται.

Η ρευστότητα του χρηματιστηρίου επηρεάζεται από μια χούφτα εσωτερικών παραγόντων. Ο υψηλός όγκος συναλλαγών για τα εισηγμένα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισματών, ο αριθμός των ενεργών διαπραγματευτών σε ένα συγκεκριμένο ανταλλακτήριο για την εκτέλεση εντολών, τα χαμηλά τέλη που δίνουν κίνητρο στους δημιουργούς να ανοίξουν θέσεις και μια ποικιλία επιλογών χρηματοδότησης που φέρνουν περισσότερους διαπραγματευτές στην πλατφόρμα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχουν κατά νου οι υποψήφιοι trader : Θα πρέπει να σταθμίσουν κατά πόσον το ανταλλακτήριο της επιλογής τους καθιστά προσιτή και εύκολη την αποστολή των περιουσιακών τους στοιχείων εκτός πλατφόρμας σε οποιοδήποτε πορτοφόλι (wallet) της επιλογής τους. Εάν η ημερήσια διαπραγμάτευσή σας διακοπεί, το ανταλλακτήριό σας θα πρέπει να διευκολύνει την αποστολή κεφαλαίων του λογαριασμού ή περιουσιακών στοιχείων σε πορτοφόλια εκτός πλατφόρμας.

2. Επιλέξτε τις επενδύσεις σας

Μόλις κάνετε εγγραφή σε μια πλατφόρμα, είναι ώρα να επιλέξετε σε τι θέλετε να επενδύσετε. Για τους traders κρυπτονομισμάτων, η μεταβλητότητα της αγοράς είναι ένα αναγκαίο κακό. Η ίδια κατάσταση της αγοράς που τρομάζει τους επενδυτές που αγοράζουν και διατηρούν, είναι το χάος που δημιουργεί ευκαιρίες για τους day traders να βγάλουν κέρδος. Η μεταβλητότητα και η ρευστότητα είναι δύο στοιχεία που χρειάζεται ο trader για να συμμετέχει ενεργά στην αγορά των κρύπτο.

Η Tally Greenberg, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Allnodes, πιστεύει ότι η επιτυχία ως day trader κρυπτονομισμάτων απαιτεί κάτι περισσότερο από την ανάγνωση των διαγραμμάτων. “Η γνώση του τι κάνει το blockchain, το μέγεθος του δικτύου της και τα πρωτόκολλα θα σας επιτρέψουν να αξιολογήσετε τη συνολική κατάσταση της μελλοντικής σας επένδυσης”, λέει η Greenberg. “Επομένως, να είστε προετοιμασμένοι να μάθετε πολλά και να παρακολουθείτε τα νέα σχετικά με τις ενημερώσεις blockchain των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων σας”.

Σύμφωνα με την Greenberg, η τεχνική κατανόηση της τεχνολογίας και της ομάδας πίσω από ένα έργο altcoin δίνει στους συναλλασσόμενους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πώς ένας trader πρέπει να αποφασίσει ποιο νόμισμα θα διαπραγματευτεί, η Greenberg έδωσε έμφαση στην προσεκτική σκέψη. “Μια κοινή στρατηγική crypto είναι να επενδύει κανείς στα κορυφαία 15 έως 20 νομίσματα κατά κεφαλαιοποίηση αγοράς. Αλλά ακόμη και εδώ, θα πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοι”, προσθέτει η Greenberg. “Δεν έχουν όλα τα νομίσματα κάποια σοβαρή χρήση ή νόημα για αυτό θα πρέπει να κάνετε ενδελεχή έρευνα για να καταλάβετε σε τι επενδύετε. Η ημερήσια διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι μια επικίνδυνη δραστηριότητα. Επενδύστε μόνο ό,τι μπορείτε να αντέξετε να χάσετε.

Όταν προσεγγίσετε το day trading με τον ίδιο σεβασμό όπως κάθε σοβαρή δουλειά και μαθαίνετε τα πάντα για τα περιουσιακά στοιχεία που εμπορεύεστε, στο τέλος θα είστε κερδισμένοι.

Όταν επιλέγετε σε τι να επενδύσετε, λάβετε υπόψη σας τη ρευστότητα των περιουσιακών στοιχείων, τη μεταβλητότητα και τον όγκο συναλλαγών.

Η ρευστότητα περιουσιακών στοιχείων είναι ένα μέτρο, του πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί ένα περιουσιακό στοιχείο σε μετρητά χωρίς να επηρεαστεί η τιμή του. Η τιμή ενός crypto μπορεί να αλλάξει όταν ο συναλλασσόμενος εκτελεί τη συναλλαγή και το ανταλλακτήριο εκτελεί την εντολή. Η διαφορά μεταξύ αυτών των τιμών είναι η ολίσθηση, και στις αγορές κρυπτονομισμάτων, λίγα λεπτά μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός μεγάλου κέρδους ή μιας μεγάλης ζημίας.

Η έλλειψη ρευστότητας μπορεί να είναι καταστροφική για ολόκληρη την αγορά των crypto, προκαλώντας ολίσθηση και αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός flash crash. Τα flash crashs συμβαίνουν όταν μια μεγάλη εντολή πώλησης στην αγορά εκκαθαρίζει τις κορυφαίες προσφορές αγοράς στο βιβλίο εντολών. Οι έμποροι προσπαθούν προληπτικά να εγκαταλείψουν τη θέση τους το συντομότερο δυνατό και χωρίς να υπάρχουν εντολές αγοράς, η τιμή του περιουσιακού στοιχείου μπορεί να πέσει κατακόρυφα. Στο παρελθόν, τα flash crashes έχουν οδηγήσει τα χρηματιστήρια σε απώλειες πολλών εκατομμυρίων.

Η κατανόηση και ο υπολογισμός της μεταβλητότητας είναι ο καλύτερος φίλος ενός day trader. Η μεταβλητότητα μιας αγοράς αναφέρεται στο απρόβλεπτο των κινήσεων των τιμών των κρυπτονομισμάτων. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη μεταβλητότητα των αγορών περιλαμβάνουν τον κύκλο ειδήσεων, τα οικονομικά δεδομένα και τις εκθέσεις ερευνών. Στις αγορές κρυπτογράφησης, οι ίδιοι παράγοντες έχουν δραματικό αντίκτυπο σε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Η μεταβλητότητα είναι υψηλότερη στα altcoins με μικρή κεφαλαιοποίηση σε σύγκριση με τα πιο δημοφιλή και γνωστά κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin ή το Ethereum.

Ο όγκος συναλλαγών αναφέρεται στον συνολικό αριθμό κρυπτονομισμάτων που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης χρονικής περιόδου. Ο όγκος συναλλαγών ενός κρυπτονομίσματος είναι μια μέτρηση του συνολικού ενδιαφέροντος της αγοράς. Ένα κρυπτονόμισμα με υψηλό όγκο συναλλαγών τείνει να έχει υψηλότερη ρευστότητα. Στο ίδιο πνεύμα, ένα κρυπτονόμισμα με υψηλή ρευστότητα συχνά συνοδεύεται από υψηλότερη τιμή. Ενώ η αγορά κρυπτογράφησης είναι ιδιαίτερα ρευστή και ιδιαίτερα ευμετάβλητη, δεν είναι όλα τα κρυπτονομίσματα ίδια. Οι day traders θα πρέπει να εξετάζουν προσεκτικά τον όγκο συναλλαγών ενός κρυπτονομίσματος για να εκτιμήσουν αν μπορεί να πωληθεί γρήγορα και σε υψηλότερο επίπεδο τιμής από αυτό που αγοράστηκε.

Η αγορά κρυπτογράφησης βρίσκεται ακόμη σε φάση εκκόλαψης και η μοναδικότητα της τεχνολογίας blockchain που στηρίζει τα κρυπτονομίσματα δημιουργεί ζητήματα της αγοράς ειδικά για την κρυπτογράφηση. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η συσχέτιση μεταξύ της τιμής του bitcoin και κάθε άλλου altcoin. Εάν υπάρξει έξοδος των miners του Bitcoin από μια συγκεκριμένη χώρα για παράδειγμα, η τιμή θα μπορούσε να πέσει στα τάρταρα λόγω των miners που απορρίπτουν τα νομίσματα. Όταν η τιμή του bitcoin βυθίζεται λόγω καθοδικής πίεσης, η αγορά altcoin τείνει να πέφτει μαζί της.

Η εύρεση ενός νομίσματος με υψηλή ρευστότητα και μεταβλητότητα είναι μια καλή αρχή για τον εντοπισμό του σωστού κρυπτονομίσματος για ημερήσιο trading. Η λήψη της απόφασης για είσοδο δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο σε αυτές τις δύο συνθήκες, αλλά και σε άλλους παράγοντες που αφορούν ειδικά το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Πώς γίνεται η εξόρυξη ή η κοπή του; Υπάρχει πολύς θόρυβος για το νόμισμα; Πότε θα πρέπει να πουλήσετε ακόμα και με απώλειες εάν η τιμή του νομίσματος δεν αυξηθεί μέχρι ένα ορισμένο χρονικό διάστημα;

3. Επιλέξτε μια στρατηγική συναλλαγών

Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι traders για να αποκομίσουν κέρδη από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις στις αγορές των crypto. Ένας trader θα πρέπει να καταστρώσει μια νικηφόρα στρατηγική υποστηριζόμενη από κάποια έρευνα, με σωστό σχεδιασμό για το πότε θα εισέλθει και πότε θα εξέλθει από τις θέσεις του.

Για τους μελλοντικούς trader, ορισμένες πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες της να παρακολουθούν και να αντιγράφουν τους πιο επιτυχημένους trader στην πλατφόρμα. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές διαπραγμάτευσης στο παιχνίδι του crypto day trading.

Arbitrage

Αρμπιτράζ είναι όταν οι traders αγοράζουν ένα κρυπτονόμισμα σε ένα χρηματιστήριο και αποκομίζουν κέρδος πουλώντας το αμέσως σε ένα άλλο χρηματιστήριο σε υψηλότερη τιμή.

Τα ζεύγη κρυπτονομισμάτων μπορούν να διευκολύνουν τις ευκαιρίες arbitrage. Όταν η τιμή ενός ζεύγους κρυπτονομισμάτων που αποτελείται από ένα λιγότερο γνωστό altcoin και Bitcoin ποικίλλει από το ένα χρηματιστήριο στο άλλο, οι arbitrageurs μπορούν να βγάλουν κέρδος εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά αξίας. Ενώ το arbitrage είναι ένας περίπλοκος χρηματοοικονομικός μηχανισμός που συνήθως αυτοματοποιείται από λογισμικό παρακολούθησης τιμών, διατηρεί τις τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σταθερές μεταξύ διαφορετικών ανταλλαγών.

Σημείωση : Τα ζεύγη συναλλαγών κρυπτογράφησης είναι περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας μεταξύ τους σε ένα χρηματιστήριο. Όταν η τιμή ενός ζεύγους κρυπτογράφησης που αποτελείται από ένα λιγότερο γνωστό altcoin και Bitcoin διαφέρει από το ένα χρηματιστήριο στο άλλο, οι arbitrageurs μπορούν να βγάλουν κέρδος εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά τιμής. Ενώ το arbitrage είναι ένας περίπλοκος χρηματοοικονομικός μηχανισμός που συνήθως αυτοματοποιείται από λογισμικό παρακολούθησης τιμών, διατηρεί σταθερές τις τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών ανταλλαγών.

Συναλλαγές bot

Ένα bot συναλλαγών είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο λογισμικού που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για να αγοράζουν και να πωλούν χρηματοπιστωτικά μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο ή όταν πληρούνται προκαθορισμένες συνθήκες για τη μεγιστοποίηση των κερδών. Τα bots διαπραγμάτευσης κρυπτογράφησης έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τα κέρδη και να μειώνουν τις απώλειες και τον κίνδυνο.

Τα ρομπότ συναλλαγών κρυπτογράφησης μπορούν να απλοποιήσουν τη διαδικασία εξέτασης των κινήσεων των τιμών, των τελών συναλλάγματος και των ευκαιριών για βραχυπρόθεσμα κέρδη από συναλλαγές. Εδώ και δεκαετίες, το λογισμικό συναλλαγών bot αποτελεί βασικό στοιχείο των χρηματιστηριακών εταιρειών που συναλλάσσονται σε χρηματιστήρια. Οι traders με κατανόηση του προγραμματισμού λογισμικού και των APIs θα πρέπει σίγουρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους κάποιο bot.

Long straddle

Το long straddle το οποίο είναι επίσης γνωστό ως buy straddle, option straddle ή απλώς straddle, περιλαμβάνει την αγορά τόσο μιας εντολής πώλησης όσο και μιας εντολής αγοράς. Οι εντολές αγοράς και πώλησης σε ένα long straddle αφορούν το ίδιο κρυπτονόμισμα, την ίδια τιμή κρούσης και την ίδια ημερομηνία λήξης.

Το long straddle είναι μια δημοφιλής επιλογή στις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων λόγω της αστάθειας της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Ένας trader που χρησιμοποιεί αυτή τη στρατηγική στοιχηματίζει στην αλλαγή της τιμής ενός crypto. Ο trader κερδίζει ανεξάρτητα από το αν η τιμή αυξάνεται ή μειώνεται στο long straddle. Εάν η τιμή δεν κινηθεί και παραμείνει ίδια, o trader θα χάσει

Σημείωση : Η τιμή εξάσκησης είναι η καθορισμένη τιμή στην οποία μπορεί να αγοραστεί ή να πωληθεί ένα συμβόλαιο παραγώγου όταν αυτό ασκηθεί.

Range trading

Το Range trading κεφαλαιοποιεί τις αγορές χωρίς τάση, εντοπίζοντας σταθερές υψηλές και χαμηλές τιμές, που αντιπροσωπεύονται στα διαγράμματα ως επίπεδα αντίστασης και στήριξης. Οι traders που χρησιμοποιούν τεχνικές range trading προσδιορίζουν μια χρονική περίοδο για να αγοράσουν ένα κρυπτονόμισμα όταν είναι σε χαμηλή τιμή και να το πουλήσουν όταν είναι σε υψηλότερη τιμή για να αποκομίσουν κέρδη.

Οι traders κρυπτονομισμάτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν online screeners για να εντοπίσουν το crypto για συναλλαγές εύρους. Το range trading, όπως και η πλειονότητα των άλλων στρατηγικών διαπραγμάτευσης, μπορεί να λειτουργήσει πέρα από τον χώρο των κρύπτο και είναι ευέλικτο για άλλες αγορές. Οι traders crypto προτιμούν το range trading για τα σαφώς καθορισμένα σημεία εισόδου και εξόδου, τα οποία μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες. Κάνοντας μικρά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο trader εύρους ελαχιστοποιεί τις απώλειες που προκύπτουν από δυσμενείς κύκλους ειδήσεων ή συνθήκες της αγοράς.

Scalping

Αναγνωρισμένη ως η στρατηγική συναλλαγών με την ταχύτερη μεταστροφή, οι scalpers αξιοποιούν μεγάλες ποσότητες ρευστότητας για να εκμεταλλευτούν μικρές κινήσεις των τιμών. Αυτή η επενδυτική στρατηγική μπορεί να περιλαμβάνει την αγορά και πώληση bitcoin ή altcoins κατά τη διάρκεια λίγων ωρών και την εξαργύρωση μικρών ποσοστιαίων κερδών μέχρι το τέλος της ημέρας ή τη δημιουργία ενός bot για συναλλαγές υψηλής έντασης και συχνότητας σύμφωνα με σήματα ή τεχνικούς δείκτες.

Οι traders προτιμούν το scalping crypto λόγω της ευκολίας αυτοματοποίησης για τα bots, του χαμηλού κινδύνου και της πιθανής κερδοφορίας. Ο προγραμματισμός ρομπότ συναλλαγών μπορεί να αφαιρέσει το άγχος και το στρες από τις συναλλαγές. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι μικρότερες με το scalping, οι έμποροι μπορούν να αξιολογήσουν τα κέρδη ή τις απώλειες στο τέλος μιας ημέρας αντί για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Λόγω της αστάθειας των αγορών, οι έμποροι μπορούν να κερδίζουν αξιόπιστα μικρά κέρδη με την πάροδο του χρόνου, τα οποία μπορούν να ανέλθουν σε σημαντικά κέρδη μακροπρόθεσμα.

Τεχνική ανάλυση

Η τεχνική ανάλυση (ΤΑ) είναι η μελέτη χρηματοοικονομικών δεδομένων, όπως ιστορικά σημεία δεδομένων τιμών και όγκου, για τον εντοπισμό στατιστικών τάσεων στις αγορές. Η τεχνική ανάλυση παρέχει στους συναλλασσόμενους μια ευκαιρία για να βρίσκουν ευκαιρίες για συναλλαγές και κέρδη.

Οι τεχνικοί αναλυτές μπορούν να εφαρμόσουν τη στρατηγική τους σε οποιαδήποτε αγορά ή αξιόγραφο, εφόσον διαθέτει ιστορικά δεδομένα συναλλαγών. Στα κρυπτονομίσματα, η ΤΑ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια γραμμή για την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο οι προηγούμενες επιδόσεις μπορούν να υποδείξουν μελλοντικά κέρδη ή ζημίες.

Η εφαρμοσιμότητα της ΤΑ στις αγορές των κρύπτο είναι ένα καυτό θέμα συζήτησης μεταξύ των traders. Πολλοί πιστεύουν ότι η απουσία κανονισμών και ο αριθμός των ανταλλαγών στα crypto δεν βοηθούν ώστε να εγκυρότητα μια τεχνική ανάλυση. Άλλοι traders πιστεύουν ότι ορισμένοι δείκτες, όπως ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI), αξίζει να χρησιμοποιούνται. Ο δείκτης RSI αξιολογεί τη σχέση μεταξύ της τιμής ενός crypto και της πραγματικής ζήτησης. Ο RSI προσδιορίζει εάν ένα περιουσιακό στοιχείο ή ένα αξιόγραφο είναι υπεραγορασμένο ή υπερπουλημένο, μπορεί να είναι χρήσιμος στους traders που σχεδιάζουν σημεία εισόδου και εξόδου με βάση τη δυναμική.

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί αναλυτές στην κρυπτογράφηση είναι ο δείκτης ροής χρημάτων (Money Flow Index – MFI). Ο MFI μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με τον RSI για να ελεγχθεί εάν η τιμή ενός κρυπτονομισμάτος τείνει προς μια ανοδική ή καθοδική απόκλιση.

Η εφαρμογή της τεχνικής ανάλυσης στα crypto είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες στρατηγικές. Οι traders θα πρέπει να γνωρίζουν την ΤΑ και να την έχουν στο οπλοστάσιο τους, αλλά να την λαμβάνουν υπόψη μαζί με τις ειδήσεις, τη θεμελιώδη ανάλυση, το arbitrage και άλλους παράγοντες της αγοράς. Η καλύτερη πτυχή της τεχνικής ανάλυσης είναι η έμφαση στον καθορισμό μιας πλήρους στρατηγικής για το πότε θα εισέλθουν και θα εξέλθουν από τις θέσεις.

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Οποιαδήποτε επένδυση σε κρύπτο είναι μια επένδυση υψηλού κινδύνου αλλά και υψηλής ανταμοιβής. Η κρυπτογράφηση είναι μια νέα κατηγορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και οι επενδυτές θα πρέπει πάντα να εξετάζουν την πιθανότητα ότι οι επενδύσεις τους σε κρυπτογράφηση είναι ικανές να εξαφανιστούν.

Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να διαθέσουν χρόνο για να εξοικειωθούν με τους επερχόμενους κανόνες φορολογούν τα κέρδη που αποκτούν από τα κρυπτονομίσματα. Τα κρύπτο δεν απαλλάσσεται από τον φόρο βραχυπρόθεσμων κεφαλαιακών κερδών, για παράδειγμα. Για τους day traders, η πώληση οποιουδήποτε κρύπτο που έχει για λιγότερο από ένα έτος φορολογείται ως οριακό εισόδημα. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε τα κέρδη σας από τα κρύπτο όταν αναφέρετε τα κέρδη σας στην εφορία ή στον λογιστή σας.

Πλεονεκτήματα

 • Οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε ένα ανταλλακτήριο crypto μπορεί να κάνει συναλλαγές ελεύθερα. Εκτός από την επαλήθευση της ταυτότητάς σας και τη χρηματοδότηση του λογαριασμού σας στο ανταλλακτήριο, δεν υπάρχουν πρόσθετα εμπόδια εισόδου για τους μικροεπενδυτές ή τους traders για την πρόσβαση, την έρευνα και την αλληλεπίδραση με τις αγορές των crypto. Για όσους θέλουν να αποκτήσουν bitcoin αλλά δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν ένα νόμισμα με 40 χιλιάδες δολαρία, δίνεται η δυνατότητα να αγοράσουν και να πωλούν ένα μέρος του οποιουδήποτε κρυπτονομίσματος.
 • Οι αγορές κρυπτογράφησης είναι ανοιχτές 24 ώρες το 24ωρο όλο το χρόνο. Οι συναλλασσόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν χωρίς περιορισμούς, καθώς οι αγορές κρυπτογράφησης δεν κλείνουν. Για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ή τον Nasdaq, οι ώρες λειτουργίας της αγοράς είναι ανοιχτές για συναλλαγές από τις 9:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Ένα πλεονέκτημα της πρόσβασης στην αγορά 24 ώρες το 24ωρο είναι η πολυτέλεια να μπορείτε να κάνετε συναλλαγές όποτε σας βολεύει (αντί να βολεύει την αγορά).
 • Τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain που τα τροφοδοτεί είναι αποκεντρωμένα και έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την ανωνυμία των χρηστών και να μπορούν να διεκπεραιώνουν πληρωμές χωρίς μεσάζοντα. Για τους ημερήσιους συναλλασσόμενους σε ένα κεντρικό χρηματιστήριο, η απουσία κρατικών φόρων και τελών καθιστά το κόστος των συναλλαγών κρυπτογράφησης πολύ φθηνό.

Μειονεκτήματα

 • Επειδή είναι τόσο εύκολο να ξεκινήσει κανείς να εμπορεύεται crypto, ένας νέος και άπειρος trader μπορεί εξίσου εύκολα να αποκομίσει μεγάλα κέρδη όπως και να υποστεί καταστροφικές απώλειες
 • Η 24ωρη αγορά είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Η 24ωρη λειτουργία των crypto σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα μοτίβα μέσα στην ημέρα όπου γίνονται προβλέψιμες και κερδοφόρες συναλλαγές. Οι traders μπορεί να βρεθούν κολλημένοι στα διαγράμματα αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσουν μια συναλλαγή περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε στις παραδοσιακές αγορές. Αυτό μπορεί να κάνει πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν οι τάσεις και μια γρήγορη συνεδρία ημερήσιων συναλλαγών μπορεί να μετατραπεί σε νυχτερινές συνεδρίες συναλλαγών.
 • Ενώ τα κυβερνητικά παρατηρητήρια των ΗΠΑ, όπως το FinCEN, αυξάνουν σταθερά τις απαιτήσεις για τη γνώση του πελάτη και την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος για τα εγχώρια ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, ο χώρος παραμένει ως επί το πλείστον μη ρυθμισμένος. Η έλλειψη κυβερνητικής εποπτείας σημαίνει ότι δεν υπάρχει προστασία για τα ανταλλακτήρια, τα ιδρύματα και τους εμπόρους που έχουν υποστεί πειρατεία ή εξαπάτηση. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς ιδιωτικό ασφαλιστικό ταμείο, εάν ένα ανταλλακτήριο κλείσει, οι χρήστες είναι απίθανο να ανακτήσουν τα κεφάλαιά τους.
 • Κατά τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, θα μπορούσατε να πέσετε θύμα σχημάτων pump-and-dump ή wash-sales. Αυτό συμβαίνει όταν μια ομάδα ανθρώπων συντονίζεται για να ανεβάσει τεχνητά την τιμή ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος για να προσελκύσει ανυποψίαστους συναλλασσόμενους. Οι έμποροι στη συνέχεια πωλούν το κρυπτονόμισμα αφού αποκομίσουν κέρδη, ρίχνοντας την τιμή.

Συμπέρασμα

Η ημερήσια διαπραγμάτευση crypto είναι μια στρατηγική υψηλού κινδύνου που περιλαμβάνει τη συχνή αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων για την επίτευξη βραχυπρόθεσμου κέρδους. Όποιος ενδιαφέρεται για day trading crypto θα πρέπει να γνωρίζει πού σκοπεύει να κάνει συναλλαγές, να έχει μια λεπτομερή στρατηγική day trading και να τηρεί τα σημεία εισόδου και εξόδου.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η μεγάλη πλειονότητα των day traders χάνει. Η παραχώρηση χρόνου για να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στις συναλλαγές σας, η μέτρηση των κερδών και των απωλειών και η τήρηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής είναι οι βασικοί παράγοντες που διαχωρίζουν το ημερήσιο trading crypto από τον τζόγο. Υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες για κέρδη στa κρύπτο και το day trading είναι μόνο μία μέθοδος για να αποκομίσετε κέρδη.

Θα πρότεινα να ξεκινήσετε με αυτό που ονομάζεται paper trading το οποίο προσφέρεται από τα περισσότερα χρηματιστήρια και είναι ουσιαστικά ένας βοηθός. Πραγματοποιείτε συναλλαγές σαν να συναλλάσσεστε με πραγματικά χρήματα, αλλά χωρίς να καταθέτετε χρήματα. Αυτό σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και να εξασκηθείτε χωρίς να χρησιμοποιείτε χρήματα για συναλλαγές που θα μπορούσατε να χάσετε. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χάσετε ή θα κερδίσετε χρήματα, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να εξετάσετε διάφορες μεθόδους trading αλλά και τους πιθανούς κινδύνους.

Ειδήσεις και συμβουλές για επενδύσεις, forex, trading, κρυπτονομίσματα, τράπεζες και δάνεια.

Επικοινωνία

financialbox22@gmail.com