Τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοπήση τους για τον φεβρουάριο 2022

Από το Bitcoin και το Solana μέχρι το Ethereum και το Tether, υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορούν να σας μπερδέψουν ή να σας κάνουν να αισθάνεστε πως έχετε να “ανέβετε ένα βουνό” όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Για να σας βοηθήσουμε ώστε να έχετε τον προσανατολισμό σας, θα σας παρουσιάσουμε τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίησή τους στην αγορά ή τη συνολική αξία όλων των νομισμάτων που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.

Bitcoin (BTC)

Τον Μάιο του 2016, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα Bitcoin για περίπου 500 $. Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, η τιμή ενός μόνο Bitcoin ήταν πάνω από 38.000 $. Πρόκειται για μια άνοδο περίπου στα 7.600%.

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 730 δισεκατομμύρια δολάρια
Δημιουργήθηκε το 2009 από κάποιον με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto , το Bitcoin (BTC) είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, το BTC τρέχει σε μια πλατφόρμα blockchain ή για να το καταλαβετε καλύτερα, σε ένα βιβλίο καταγραφής συναλλαγών που διανέμονται σε ένα δίκτυο χιλιάδων υπολογιστών. Επειδή οι προσθήκες στα βιβλία καταγραφής των συναλλαγών πρέπει να επαληθεύονται λύνοντας ένα κρυπτογραφικό παζλ, μια διαδικασία που ονομάζεται απόδειξη εργασίας, το Bitcoin μπορεί να διατηρείται ασφαλές από επιτήδειους απατεώνες.

Ethereum (ETH)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 327 δισεκατομμύρια δολάρια
Είναι και κρυπτονόμισμα αλλά και πλατφόρμα blockchain. Το Ethereum είναι το αγαπημένο νόμισμα των προγραμματιστών λόγω των πιθανών εφαρμογών του, όπως τα λεγόμενα έξυπνα συμβόλαια που εκτελούνται αυτόματα όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις και τα μη ανταλλάξιμα token ( NFTs ).

Από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2022, η τιμή του αυξήθηκε από περίπου 11 $ σε πάνω από 2.700 $. Πρόκειται για μια άνοδο περίπου στα 25.000%.

Tether (USDT)

Κεφάλαιο Αγοράς : Πάνω από 78 δισεκατομμύρια δολάρια
Σε αντίθεση με ορισμένες άλλες μορφές κρυπτονομισμάτων, το Tether είναι ένα stablecoin, που σημαίνει ότι υποστηρίζεται από νομίσματα όπως το δολάρια ΗΠΑ και το ευρώ και υποθετικά διατηρεί μια αξία ίση με μία από αυτές τις ονομαστικές αξίες. Θεωρητικά, αυτό σημαίνει ότι η αξία του Tether υποτίθεται ότι είναι πιο συνεπής από άλλα κρυπτονομίσματα και ευνοείται από επενδυτές που είναι επιφυλακτικοί για την ακραία αστάθεια άλλων νομισμάτων.

Crypto Binance (BNB)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 63 δισεκατομμύρια δολάρια
Το Binance Coin είναι μια μορφή κρυπτονομίσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε συναλλαγές και να πληρώσετε τέλη στο Binance , ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο.

Από την κυκλοφορία του το 2017, το Binance Coin έχει επεκταθεί σε σχέση με το παρελθόν, που απλώς διευκολύνε τις συναλλαγές στην πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων του Binance. Τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές, διεκπεραίωση πληρωμών ή ακόμα και για κρατήσεις ταξιδιών. Μπορεί επίσης να ανταλλάσσεται με άλλες μορφές κρυπτονομισμάτων, όπως το Ethereum ή το Bitcoin.

Η τιμή του το 2017 ήταν μόλις 0,10 $. μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2022, είχε αυξηθεί σε περίπου 377 $. Πρόκειται για μια άνοδο περίπου στα 377.000%.

Coin USA (USDC)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια
Όπως το Tether, το USD Coin (USDC) είναι ένα stablecoin, που σημαίνει ότι υποστηρίζεται από δολάρια ΗΠΑ και στοχεύει σε αναλογία 1 USD προς 1 USDC. Το USDC τροφοδοτείται από το Ethereum και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το USD Coin για να ολοκληρώσετε παγκόσμιες συναλλαγές.

Cardano (ADA)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 35 δισεκατομμύρια δολάρια
Tο Cardano είναι ουσιαστικά ένα χρηστικό κρυπτονόμισμα με το οποίο εκτελούνται διάφορα συμβόλαια επικύρωσης proof-of-stake. Αυτή η μέθοδος επιταχύνει τον χρόνο συναλλαγων, μειώνει τη χρήση ενέργειας, μειώνει τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο και καταργεί την ανταγωνιστική πτυχή επίλυσης προβλημάτων της επαλήθευσης συναλλαγών που υπάρχει σε πλατφόρμες όπως το Bitcoin. Το Cardano λειτουργεί επίσης όπως το Ethereum για να ενεργοποιήσει τα έξυπνα συμβόλαια και τις αποκεντρωμένες εφαρμογές , οι οποίες τροφοδοτούνται από την ADA.

Το διακριτικό ADA του Cardano είχε σχετικά μέτρια ανάπτυξη σε σύγκριση με άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Το 2017, η τιμή της ADA ήταν 0,02 $. Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, η τιμή του ήταν 1,05 $. Πρόκειται για μια άνοδο περίπου στα 5.150%.

Σολάνα (SOL)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια
Αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τις χρήσεις αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), τις αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) και τα έξυπνα συμβόλαια. Το Solana τρέχει με έναν μοναδικό υβριδικό μηχανισμό απόδειξης συμμετοχής και απόδειξης του ιστορικού που τη βοηθούν να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές γρήγορα και με ασφάλεια. Το SOL, το εγγενές διακριτικό του Σολάνα, τροφοδοτεί την πλατφόρμα.

Όταν κυκλοφόρησε το 2020, η τιμή της SOL ξεκίνησε από 0,77 $. Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2022, η τιμή του ήταν περίπου $100. Πρόκειται για μια άνοδο περίπου στα 13.000%.

XRP (XRP)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 29 δισεκατομμύρια δολάρια
Δημιουργημένο από τους ίδιους ιδρυτές με την Ripple , μια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας και επεξεργασίας πληρωμών. Το XRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το δίκτυο για να διευκολύνει τις ανταλλαγές διαφορετικών τύπων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κανονικών νομισμάτων και άλλων σημαντικών κρυπτονομισμάτων.

Στις αρχές του 2017, η τιμή του XRP ήταν 0,006 $. Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, η τιμή του έφτασε τα 0,62 $, ισοδυναμώντας με άνοδο άνω του 10.000%.

Terra (LUNA)

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 21 δισεκατομμύρια δολάρια
Το Terra είναι μια πλατφόρμα πληρωμών blockchain για stablecoins που βασίζεται στη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ δύο τύπων κρυπτονομισμάτων. Τα σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από Terra, όπως το TerraUSD, συνδέονται με την αξία των φυσικών νομισμάτων. Το αντίβαρό τους, το Luna, τροφοδοτεί την πλατφόρμα Terra και χρησιμοποιείται για την κοπή περισσότερων stablecoins Terra.

Τα Terra stablecoin και το Luna συνεργάζονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση: Όταν η τιμή ενός stablecoin αυξάνεται πάνω από την αξία του δεσμευμένου νομίσματος, οι χρήστες έχουν κίνητρα να κάψουν το Luna τους για να δημιουργήσουν περισσότερο από αυτό το Terra stablecoin. Ομοίως, όταν η αξία του πέφτει σε σύγκριση με το βασικό του νόμισμα, αυτό ενθαρρύνει τους χρήστες να καίνε τα stablecoins Terra για να κόψουν περισσότερο Luna. Καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση των πλατφορμών Terra, αυξάνεται και η αξία του Luna.

Από τις 3 Ιανουαρίου 2021, όταν η τιμή του ήταν 0,64 $, το Luna έχει αυξηθεί σχεδόν 8.000% στα 51,39 $ και όλη αυτή η αύξηση έχει γίνει μόλις σε ένα χρόνο.

Polkadot (DOT)

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και 1ης Φεβρουαρίου 2022, η τιμή του αυξήθηκε περίπου 565%, από 2,93 $ σε 19,49 $.

Κεφάλαιο αγοράς : Πάνω από 19 δισεκατομμύρια δολάρια
Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε αριθμό blockchains. Το Polkadot (και το ομώνυμο crypto του) στοχεύει να τα ενσωματώσει δημιουργώντας ένα δίκτυο κρυπτονομισμάτων που συνδέει τις διάφορες αλυσίδες μπλοκ, ώστε να μπορούν να συνεργαστούν. Αυτή η ενοποίηση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των κρυπτονομισμάτων και έχει προκαλέσει εντυπωσιακή ανάπτυξη από την κυκλοφορία του Polkadot το 2020.

Ειδήσεις και συμβουλές για επενδύσεις, forex, trading, κρυπτονομίσματα, τράπεζες και δάνεια.

Επικοινωνία

financialbox22@gmail.com