Κρυπτονομίσματα

Τα 100 μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα Live

Ένα κρυπτονόμισμα είναι μια μορφή ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου που βασίζεται σε ένα δίκτυο που διανέμεται σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών. Σε αυτή την σελίδα σας παρουσιάζουμε τα 100 μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοπήση τους. Θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αφορούν την διακύμανση της τιμής των κρυπτονομισμάτων, την τρέχουσα τιμή τους καθώς και ενα γράφημα για να δείτε πως κινήθηκε η τιμή κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.

Κάνοντας κλίκ πάνω στο κάθε κρυπτονόμισμα μπορείτε να δείτε live πληροφορίες για την τιμή του, γραφήματα και πολλά άλλα αναλυτικά στοιχεία που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα.

Πίνακας Κρυπτονομισμάτων
Previous 100
Next 100
#CoinPriceMarketcapChange (24H)Price Graph (24h)

kryptonomismata

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα;

Το κρυπτονόμισμα είναι ένα εικονικό νόμισμα που αποθηκεύεται σε ένα είδος ψηφιακού βιβλίου που ονομάζεται blockchain. Ορισμένα κρυπτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως τα χρήματα για την αγορά αγαθών και γενικά για συναλλαγές. Άλλα κρυπτονομίσματα αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν μετοχές που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία τους μπορεί να αυξομειώνεται, ανάλογα με τα δεδομένα στην αγορά.

Υπάρχουν περισσότερα από 15.000 κρυπτονομίσματα, αλλά μερικά από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν το Bitcoin, το Ethereum, το solana, το Tether και το Binance Coin. Τα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύονται σε ψηφιακές πλατφόρμες ή ανταλλακτήρια, όπως το Coinbase, το Binance, το Gemini και το Crypto.com.

Ονομάστηκαν “crypto” κυρίως λόγο του γεγονότος πως οι λεπτομέρειες των συναλλαγών κρυπτογραφούνται στο blockchain, με τους κατόχους κρυπτονομισμάτων να κατέχουν ένα ψηφιακό “κλειδί” που αποδεικνύει ότι τους ανήκει το νόμισμα.

Τι είναι το Blockchain;

To blockchain είναι ένα ανοικτό, κατανεμημένο βιβλίο που καταγράφει τις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων σε κώδικα. Στην πράξη, μοιάζει λίγο με ένα μπλοκ επιταγών που διανέμεται σε αμέτρητους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Οι συναλλαγές καταγράφονται σε “μπλοκ” που στη συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους σε μια “αλυσίδα” προηγούμενων συναλλαγών κρυπτονομισμάτων bitcoin.

“Φανταστείτε ένα βιβλίο όπου καταγράφετε όλα όσα ξοδεύετε κάθε μέρα”, λέει ο Buchi Okoro, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του αφρικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Quidax. “Κάθε σελίδα είναι παρόμοια με ένα μπλοκ, και ολόκληρο το βιβλίο, μια ομάδα σελίδων, είναι ένα blockchain”.

Με ένα blockchain, όλοι όσοι χρησιμοποιούν ένα κρυπτονόμισμα έχουν το δικό τους αντίγραφο αυτού του βιβλίου για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο αρχείο συναλλαγών. Το λογισμικό καταγράφει κάθε νέα συναλλαγή καθώς συμβαίνει και κάθε αντίγραφο του blockchain ενημερώνεται ταυτόχρονα με τις νέες πληροφορίες, διατηρώντας όλα τα αρχεία πανομοιότυπα και ακριβή.

Για την αποτροπή της απάτης, κάθε συναλλαγή ελέγχεται χρησιμοποιώντας μία από τις δύο κύριες τεχνικές επικύρωσης: την απόδειξη εργασίας ή την απόδειξη συμμετοχής με ψηφιακό τρόπο.

Ποιο είναι το νόημα των κρυπτονομισμάτων;

Γιατί να χρησιμοποιήσετε κρυπτονόμισμα, σε αντίθεση με το να παραμείνετε στα παραδοσιακά χρήματα ή τις μετοχές;

Σε ορισμένους ανθρώπους αρέσει το γεγονός ότι το κρυπτονόμισμα δεν ρυθμίζεται από μια κεντρική κυβέρνηση ή υπηρεσία. Αντίθετα, το εικονικό νόμισμα αποθηκεύεται με ασφάλεια σε ψηφιακές αλυσίδες μπλοκ, οι οποίες φιλοξενούνται από ένα αποκεντρωμένο δίκτυο υπολογιστών με δεδομένα σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό δίνει στους κατόχους κρυπτονομισμάτων μεγαλύτερη ασφάλεια, ιδιωτικότητα και αυτονομία.

Άλλοι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος ενδιαφέρονται για τις πιθανές μελλοντικές εφαρμογές του blockchain, του ψηφιακού δικτύου όπου αποθηκεύονται τα κρυπτονομίσματα, κατά την διάθεση τους στην αγορά.

Για παράδειγμα, το blockchain θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως δίκτυο για τη μετάδοση διαφόρων ειδών πληροφοριών, όπως η ασφαλείς συναλλαγές πληροφοριών υγειονομικής περίθαλψης ασθενών ή ακόμη και η συγκέντρωση ψήφων σε εκλογές.

Πώς να αγοράσετε ένα κρυπτονόμισμα

Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε κρυπτονόμισματα, σας συμβουλεύουμε να το κάνετε μόνο μέσα από αξιόπιστες πλατφόρμες όπως η Coinbase ή η Binance. Ο ιστότοπος Coin Market Cap απαριθμεί τα καθιερωμένα κρυπτονομίσματα, καθώς και τα νέα του κλάδου, ώστε να μπορείτε να κάνετε την έρευνά σας πάνω στις αγορές πριν αγοράσετε κάτι.

Να είστε επιφυλακτικοί αν κάποιος προσπαθήσει να σας ζητήσει πληρωμές κρυπτονομισμάτων στο διαδίκτυο, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να φέρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που υπάρχουν στις αγορές.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με κρυπτονόμισμα δεν είναι αναστρέψιμες, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να είστε σε εγρήγορση για πιθανές απάτες και απατεώνες σχετικά με τα crypto.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε;

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα αποτελεί κίνδυνο για διάφορους λόγους. Πρώτον, η αξία των κρυπτονομισμάτων, όπως και των παραδοσιακών μετοχών, μπορεί να παρουσιάζει δραματικές διακυμάνσεις πάνω στην αγορά.

Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλη μεταβλητότητα των νομισμάτων . Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία ρύθμιση για οποιονδήποτε από αυτούς τους παίκτες ή για τον κλάδο γενικότερα.

Η εφορία απαιτεί τώρα να αναφέρετε τυχόν οικονομικά κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα στους, οπότε βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων σας επιτρέπει την πρόσβαση στα φορολογικά σας έγγραφα. Εν ολίγοις, ενώ το κρυπτονόμισμα μπορεί να παρουσιάσει κάποιες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, η επένδυση σε αυτού του είδους τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σύστημα γρήγορου πλουτισμού.

Πώς να επενδύσετε σε κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin μπορεί να αγοραστεί σε δίκτυα peer-to-peer και σε ανταλλακτήρια Bitcoin, όπως το Coinbase και το Bitfinex. Προσέξτε όμως τις χρεώσεις, καθώς ορισμένα από αυτά τα ανταλλακτήρια χρεώνουν απαγορευτικά υψηλό κόστος για μικρές αγορές Bitcoin.

Το Coinbase, για παράδειγμα, χρεώνει τέλος 0,5% της αγοράς σας συν ένα πάγιο τέλος από 0,99 έως 2,99 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος της συναλλαγής σας. Ορισμένες χρηματιστηριακές πλατφόρμες -όπως η Robinhood, η Webull και η eToro- σας επιτρέπουν να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση και αποθήκευση. Προσφέρουν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης ορισμένων από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, το Ethereum και το Dogecoin, αλλά μπορεί επίσης να έχουν περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας μετακίνησης σε κρυπτονομίσματα από τις πλατφόρμες τους.

“Κάποτε ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά τώρα είναι σχετικά εύκολο, ακόμη και για αρχάριους κρυπτογράφους. Ένα ανταλλακτήριο όπως το Coinbase απευθύνεται σε μη τεχνικούς ανθρώπους. Είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό εκεί και να τον συνδέσετε με έναν τραπεζικό λογαριασμό.

Θα πρέπει να επενδύσετε;

Οι ειδικοί έχουν ανάμεικτες απόψεις σχετικά με την επένδυση σε Bitcoin. Επειδή είναι μια άκρως κερδοσκοπική επένδυση, με την πιθανότητα έντονων διακυμάνσεων των τιμών, ορισμένοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι δεν συνιστούν στους ανθρώπους να επενδύσουν καθόλου.

Για παράδειγμα, το Bitcoin σχεδόν τετραπλασιάστηκε σε αξία κατά τη διάρκεια του 2020, κλείνοντας το έτος πάνω από τα 28.900 δολάρια. Μέχρι τον Απρίλιο του 2021, η τιμή του BTC είχε υπερδιπλασιαστεί από το σημείο όπου ξεκίνησε το έτος, αλλά όλα αυτά τα κέρδη είχαν χαθεί μέχρι τον Ιούλιο. Στη συνέχεια, η BTC υπερδιπλασιάστηκε και πάλι, σημειώνοντας ημερήσιο υψηλό πάνω από τα 68.990 δολάρια στις 10 Νοεμβρίου 2021 – και στη συνέχεια έπεσε στα 46.000 δολάρια περίπου στο τέλος του 2021.

“Αν έχετε ευρώ στον λογαριασμό σας, ξέρετε ότι μπορείτε να πληρώσετε το δάνειο σας ή μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό του ρεύματος. Αν κοιτάξετε τους τελευταίους 12 μήνες, το Bitcoin μοιάζει βασικά με ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα, ενω ο δείκτης του ευρώ είναι λίγο πολύ μια επίπεδη γραμμή. Κάτι που πέφτει ή ανεβαίνει κατά 50% δεν είναι κατάλληλο για επένδυση αλλα κυρίως για κερδοσκοπία.

Τα 10 μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα

bitcoinBitcoin
$ 62,165.38
$ 62,165.38
0.75%
ethereumEthereum
$ 2,997.10
$ 2,997.10
0.62%
tetherTether USDt
$ 1.00
$ 1.00
0.04%
bnbBNB
$ 540.38
$ 540.38
1.57%
xrpXRP
$ 0.48766
$ 0.48766
1.87%
terra-lunaTerra Classic
$ 0.000098
$ 0.000098
1.29%
cardanoCardano
$ 0.443431
$ 0.443431
1.49%
solanaSolana
$ 138.21
$ 138.21
2.78%
polkadot-newPolkadot
$ 6.54
$ 6.54
2.02%
dogecoinDogecoin
$ 0.147511
$ 0.147511
0.77%
shiba-inuShiba Inu
$ 0.000022
$ 0.000022
1.26%

Ειδήσεις και συμβουλές για επενδύσεις, forex, trading, κρυπτονομίσματα, τράπεζες και δάνεια.

Επικοινωνία

financialbox22@gmail.com